Jag hatar att jag älskar dig, jag älskar att jag hatar dig Östersund.
 
 
I många år har jag alltid haft drömmen att flytta från Östersund. Dels pågrund av allt som hänt här, mitt mående, vänner som kommit och försvunnit, skitsnack och bara staden i sig. 

Östersund för mig är staden där jag blev den människa jag blev idag, den starka och självsäkra Malin. Iallafall så som jag ser mig. Nu kanske ni tänker, ja men du bodde ju utanför Östersund i 16 år? Ja, det gjorde jag. Men större delen av den jag är idag formades just i Östersund. Det var från och med att jag flyttade hemifrån jag insåg vem jag var. Mest troligt att det blev mindre plugg på gymnasiet än grundskolan. 
 
Men denna stad får mig att tänka på alla underbara minnen också. Alla galna dagar med vänner, även de som var så oproduktiva i soffan, halvsovandes till serier eller filmer på tvn. 

Jag har verkligen så blandade känslor för Östersund. Jag älskar staden så himla mycket just för att vänner och familj är här. Samtidigt hatar jag den, varför då? Jo, på grund av att det känns som att jag står och stampar på samma ställe dag ut och dag in. Jag pluggar, jag håller på med youtube. Precis det jag ville för ett halvår sen. Men det händer liksom inget mer. Jag vill ha mer fart i min vardag.
 
Östersund har inte den farten som jag är ute efter. Alla här har sin lilla cirkel som går om och om igen för varje dag. Samma människor och ja allt är samma. Att vara en unik person känns som att det inte går. Du blir utstirrad på stan, det är inte okej eller någonting känns det som. Det känns som att denna stad är det fel att sträva efter sina drömmar. Det här är den typiska defintionen av Sverige gånger 100. Du får inte sticka ut, du ska vara lagom.
 
Jag vill kunna gå på stan, dra upp min mobil och vlogga. Men jag vågar inte för att jag är rädd att bli utstirrad. I Stockholm föll det naturligt, men inte här. Hatar alla "va-normal-och-inte-som-andra-normer". Det är dessa normer som hindrar mig att göra saker fast jag så gärna vill. För du vet aldrig, du kanske får höra nå stygga ord om dig. 
 
Men jag vill vara den som lever mina drömmar och gör det jag vill göra. Jag vill ut, jag vill uppnå saker med mitt liv. Då har jag insett att jag inte kan vara i en stad som denna. Det finns inte möjligheterna att nå ut med det jag vill. Därför ska jag iväg härifrån.
 
Den dagen jag kommer flytta kommer bli så otroligt tuff, att lämna min familj, vänner och min trygghetszon. Kontrollbehovet inom mig kommer bli kaos men det kommer bli bra. Vart jag ska flytta vet jag inget, men söderut är mitt mål. 
 
Stockholmsresan fick mig att inse att det är nu eller aldrig. Jag ska sätta mig nån dag, tänka på vad jag vill efter plugget. Sen ska mitt äventyr börja. Ni ska följa med och vi ska se till att det ska bli ett jävla äventyr. 
 
Jag villsäga dra åt fanders till denna stad, för att du stoppar mig för att göra saker. Att du gör att alla går i sin lilla cirkel och inte går utanför trygghetszonen. Det har påverkat mig och stoppar mig än idag. Även nu i denna sekund. 
 
Jag vill säga tack till denna stad, att du har byggt mig som människa. Att du har gett mig de finaste vännerna jag någonsin kan hitta och den otroligt fina uppväxten jag haft. Jag vill även tacka för att du ger mig ännu mer motivation till att göra saker och nå ut. Att du gör så jag vill utanför denna trygghetszon. Tack.

Så min summering om hur jag känner över denna stad är:
Jag hatar att jag älskar dig, jag älskar att jag hatar dig Östersund.
 
 
Hanna Sahlqvist aka Hannavic

Åhh jag tycker Östersund verkar vara så fint! Men jag tror allt det där med att bli utstirrad liksom är för att det är ovanligt. Och då är det kanske nästan roligare där folk tittar? Eller? Lite kul med uppmärksamhet på sånt vis ibland haha :)

Btw super kul att du gillade min design!!
Många kramar från Hanna <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress