Jag vill hylla DIG
 
Tjejer. Fyfan vad vi är bra. Vi är bra på det sättet att vi kämpar för det vi vill och gör det på vårat vis. Det finns så många som definera sig som tjejer som inte enbart kämpar för sina egna rättigheter men även för de som inte ser sig som tjej. Det finns människor som kämpar för att bli framgångsrik och visa att det går i detta samhället. 
 
Jag skulle kunna rabbla upp en hel del saker som vi tjejer är så himla bra på men jag tror ni vet allt det vid deta lget. Jag kommer hylla, som många andra redan gjort på deras sociala medier, för jag vill. För att jag kan och jag vill hylla mina systrar. 
 
Clara Henry är den första jag vill hylla. Hon sjöng till tjejer som satt i soffan och hoppades för en bättre framtid. Det kan ni se i klippet nedan. Det är inte enbart det hon har gjort utan hon har tampodden där hon snackar om mens, sexualiteter, sexism etc etc. För att toppa allt har hon ju också skrivit en bok om mens som är tabulagt, vilket det inte ska vara. Tack Clara för att DU gör det bättre för oss.
 
Nästa person jag vill hylla är Elin Kero. Eftersom jag är intresserad av foto och läst mycket om det vet jag att det är en mansdominerande värld. (läs som exempel i länken nedan) Men Elin kör på sin grej och det visar ju sig att det fungerar! Hon har ju egen serie, jobbar på indiska som fotograf och är bara så inspirerande. Tack Elin för att DU gör det bättre för oss.
 
En till person jag ska hylla är min mamma. Min mamma är den bästa och visar att bara man har en positiv inställning till saker och ting så går det. Sen också att om man bara ger sig fan på att göra saker så går det. Do what you can't är lite vad mamma skulle kunna säga till mig när jag inte orkar. Hon är så inspirerande. Tack mamma för att DU gör det bättre för oss.
 
Sist men inte minst vill jag hylla dig som är hen eller tjej som kämpar för en bättre värld. För att du kämpar för en värld där det ska bli mer jämnställt, mer rättvisa, mindre sexism och mindre av allt på alla de andra plan som påverkar oss tjejer negativt. Tack för att DU kämpar, sprider glädje, gråter, är arg, med och utan mensvärk och ja allt som gör det lättare för oss tjejer. TACK för att NI gör det bättre för oss. Utan er vore vi inte där vi är idag.
 
Tack. Låt oss göra hylla och uppskatta varandra mer än en gång per år. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress